Синевирська громада
Закарпатська область, Хустський район

Проблеми будуть вирішуватися спільними зусиллями

Дата: 14.04.2021 14:50
Кількість переглядів: 2137

Фото без описуДо такого рішення прийшли учасники робочої зустрічі, яка відбулася на території Синевирської громади 13 квітня.  

У ній взяли участь голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров,  заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцькогоголовий, Синевирський голова Іван Чуп та заступник голови Марія Красняник,  директор Департаменту природно-заповідного фонду Едуард Арустамян, директор національного природного парку «Синевир» Микола Дербак.  

Учасники заходу  відвідали  локації, де є проблемні питання і безпосередньо на місці обговорили шляхи їх вирішення.

Перша за все обговорено питання будівництва лінії електропередач  до урочища Чорна ріка.  Електроенергія в урочищі відсутня з паводкових часів 1998 року.

 А  в цьому урочищі проживають чи тимчасово господарюють жителі с. Синевир та іде реконструкція Музею Лісу і Сплаву. Музей лісосплаву у майбутньому стане потужним рушієм розвитку туризму не лише у громаді, а і у всьому регіоні. Для  вирішення цієї  проблеми  потрібні зусилля всіх зацікавлених сторін. Про що і було домовлено.

Потім робоча група відвідала село Слобода – найвіддаленіший  населений пункт нашої громади.

Знайомлячись з гірським поселенням та користуючись нагодою, депутат Закарпатської обласної ради Микола Дербак, голова Синевирської ТГ Іван Чуп і його заступник Марія Красняник порушили питання виділення шкільного автобуса для перевезення учнів з цього віддаленого села до Синевирської Поляни, де знаходиться загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів.

Обговорювалося питання асфальтного покриття з урочища Красний до с. Слобода, що значно змінило би поселення, адже це місце дуже перспективне для розвитку туризму. Це сприяло би й розвантаженню наявних потоків туристів.

А ще для цієї мети необхідно вирішити питання обладнання стоянок для автомобілів туристів, які подорожують до озера Синевир. Якраз обабіч шляху до Слободи й розглядається можливість обладнання таких стоянок. А у перспективі є спільне бачення – проїзд від центральної дороги до озера Синевир забезпечити електрокарами.

Голову Закарпатської обласної ради вразили не лише мальовничі краєвиди, а ініціативи і плани на майбутнє керівництва та жителів громади.  Олексій Петров пообіцяв повне сприяння та допомогу Синевирській територіальній громаді


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь