A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синевирська громада
Закарпатська область, Хустський район

УВАГА! НЕ СПАЛЮЙТЕ СУХУ РОСЛИННІСТЬ!

Дата: 20.04.2021 21:19
Кількість переглядів: 440

Фото без описуСпалювання сухої рослинності призводить до некерованих надзвичайних ситуацій, виникає небезпека лісових пожеж, що може призвести до займання будинків, машин, лінії електропередач, газопроводів з фатальними наслідками.

Крім того, у вогні згоряють сміття, пластикові пляшки, залишки добрив і отрутохімікатів, листя, утворюючи токсичні хімічні сполуки, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, посилюють негативний перебіг хронічних захворювань. При спалюванні виділяється бензопірен, що може викликати ракові захворювання.

Слід знати, що при спалюванні сухої рослинності та її залишків знищуються безхребетні тварини, птиці, гніздяться на землі, знищується насіння, пошкоджуються кора і гілки рослин, які ростуть поруч з місцем спалювання.

Нагадаємо, цього року в Україні посилили відповідальність за підпал сухої рослинності. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення самовільне випалювання рослинності або її залишків тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3060-6120 гривень) і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (15300 – 21420 гривень).

Рятувальники закликають жителів Міжгірщини утриматися від спалювання сухої рослинності та сміття на власних обійстях та не провокувати пожежі. Будьте відповідальними та обережними!

 

 

Провідний фахівець Міжгірського районного відділу

Управління ДСНС України у Закарпатській області

капітан служби цивільного захисту

Юрій ГАНГУР

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь