A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синевирська громада
Закарпатська область, Хустський район

Не забувайте! Тих, хто подарував нам свободу і мирне небо.

Дата: 30.10.2021 09:15
Кількість переглядів: 1153

Фото без описуПід таким гаслом в с. Синевир відзначили день визволення села у Другій світовій війні

77 років тому у села Синевир і Синевирська Поляна прийшла довгождана Перемога. Радість і сльози, біль і надія - все переплелося у одному слові ВИЗВОЛЕННЯ.

У сільському будинку культури вшанували полеглих воїнів часів Другої світової та теперішнього протистояння на Сході України.

«Багато наших односельчан були учасниками тієї найстрашнішої війни. У пеклі боїв вижили не всі, а ті хто залишився живий не дожили до сьогодення. – відзначив голова громади Іван Чуп. - Лише один синевирець, Шестаковський Олександр Павлович, може згадати страшні та голодні роки у блокадному Ленінграді, які він пережив ще зовсім дитиною. А знати і пам’ятати минуле повинні ми всі, тому що без минулого не має майбутнього».

Іван Андрійович згадав і полеглого на Сході України нашого односельця Сергія Цімботу і подякував мамі за сина.

«Страшно що у сьогодні також гинуть на Сході найкращі українці. Але історія все розставить на свої місця» - сказав голова, підносячи квіти ветерану і мамі героя.

Концерна програма розпочалася піснею «Україно моя Україно» у виконанні вокального ансамблю 5-7 класів Синевирського ЗЗСО І-ІІІ ст.,

Патріотичні пісні та пісні воєнних років лунали у виконанні учениці 11 класу Нанинець Марії, Кочергана Івана учня 9-Б класу , вокального ансамблю учнів 9-11 класів Син-Полянського закладу загальної середньої освіти, учениці 7-А класу Кут Дарини, вокального ансамблю учнів та викладачів Синевирської музичної школи.

Учениці 6-Б класу чуттєво прочитали вірш вчительки української мови і літератури, поетеси Чуп Надії «І поділилася історія». А її «Легендою про Синевир» заслухалися всі присутні.

Прагнення до мирного неба вилилося у флешмоб «Мир над Україною» у виконанні учнів Синевирського закладу загальної середньої освіти.

Святкове дійство закінчилося побажанням всім чистого, мирного неба, здоров’я, радості та довгих щасливих літ…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь