A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синевирська громада
Закарпатська область, Хустський район

Ідея спрямована на успіх – проект служби зайнятості для безробітних жителів громади

Дата: 18.11.2021 10:15
Кількість переглядів: 378

Цими днями Міжгірською районною філією Закарпатського ОЦЗ проведено третій заключний тренінг на тему «Ідея спрямована на успіх» та професіографічну екскурсію.

Метою даного проєкту є: сприяти розвитку малого та середнього підприємництва у Хустському районі, шляхом надання сучасних, якісних знань та ефективних, практичних навичок ведення бізнесу шукачам роботи для започаткування та розвитку власної справи; економічна самоорганізація сільських мешканців та створення умов для мікропідприємництва та самозайнятості ; підтримка підприємницьких ініціатив та надання методично-консультативної допомоги шукачам роботи та зареєстрованим безробітним щодо започаткування та ведення власної справи; профілактика безробіття серед молоді, допомога молоді у підготовці до виходу на ринок праці; розвиток внутрішнього туризму, популяризація крафтового та еко-виробництва та перетворення його в цікаві туристичні обєкти; стимулювання розвитку гастрономічного й зеленого туризму; інформаційно-консультативна підтримка особам, які мають на меті започаткувати власну справу, щодо правил та умов ведення господарської діяльності, можливостей виходу на нові ринки.

Проведення профорієнтаційної роботи з дорослим населенням є одним із надзвичайно важливих шляхів реалізації політики зайнятості в регіоні та сприяє ефективному вирішенню проблеми збереження трудового потенціалу країни та зменшенню професійно-кваліфікаційного дисбалансу на ринку праці.

Проект розрахований на осіб, які бажають започаткувати власну справу з числа безробітних. Всі присутні на тренінгу, пройшли тестування на визначення підприємницького потенціалу, шукають себе на ринку праці, як наймані працівники. Але за браком роботи по їх професіях та спеціальностях , вирішили започаткувати власну справу.

Під час Проєкту фахівцями Міжгірської районної філії Закарпатського ОЦЗ організовано знайомство з успішним підприємцем Синевирської територіальної громади Тюх Юрієм Михайловичем, який власними силами створив екопарк «Долина вовків». Це окрема історія про людину, яка започаткувала власну справу у 2018 році і на сьогоднішній день є одним із найперспективніших на ринку району із своїм бізнесом. Він єдиний у Хустському районі зумів відкрити звіринець з дикими і доволі екзотичними тваринами. З усіх куточків України звіринець відвідують відпочиваючі. Їх тішать вовки різних видів (екзотичні білі полярні, чорні канадійські та сірі звичайні), олені та косулі, верблюди, лами, пара тигрів та левів. Годинами Юрій Михайлович може розповідати про кожну із тварин та їхні повадки. Він займається і іншими видами діяльності, але цей його улюблений. Такий бізнес у Тереблянській долині збільшив потік туристів у наш регіон. Неподалік вже є реабілітаційний центр для ведмедів, який відвідав майже кожен турист нашого регіону. Такої ж популярності набула і «Долина вовків». Наші безробітні слухали, як Юрій Михайлович ділився досвідом започаткування свого бізнесу та як йому прийшла така ідея його створення. Не легко його здійснювати і зараз: тваринам властиво хворіти, постійно потрібно мати їду, яка входить у раціон кожної тварини, їх постійно потрібно доглядати. На це все треба мати немалі грошові кошти , обслуговуючий персонал і велику любов до звірів. Це все, власне, і має Юрій Михайлович, що йому і дає успішне ведення бізнесу. На території звіринця є ставки, у яких підприємець розводить різні види форелі, яку ловлять для споживання для відвідувачів «Долини вовків» та люба особа може просто прийти і купити свіжо виловлену форель.

В ході реалізації даного Проєкту учасники ознайомились зі світом професій, основними підходами щодо їх вибору, тенденціями на ринку праці, сучасними техніками пошуку роботи, можливостями набуття професій, відкриття власної справи, отримання додаткових вмінь та компетенцій.

Основною метою Проекту є : сприяти розвитку малого та середнього підприємництва у Хустському районі, шляхом надання сучасних, якісних знань та ефективних, практичних навичок ведення бізнесу шукачам роботи для започаткування та розвитку власної справи.

Результативною стала поїздка до приватного підприємця Тюх Ю.М., тому що безробітні отримали інформацію від самого підприємця, який поділився всіма тонкощами ведення бізнесу , продемонстрував особисто свою діяльність, розповів про результат своєї роботи, а саме потік туристів, який у вихідні дні налічує до двох тисяч на день та сприяння розвитку туризму в регіоні, поділився своїми планами на перспективу, розширенням площ для парнокопитних, які в нього мешкають на сьогодні. Всі задоволені повернулися у цент зайнятості і з новими знаннями продовжують планувати свій бізнес.

 

Міжгірська районна філія центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь