A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синевирська громада
Закарпатська область, Хустський район

Міжгірські податківці популяризують «Електронний кабінет» та роз’яснюють новації у сфері застосування РРО/ПРРО

Дата: 28.01.2022 14:26
Кількість переглядів: 285

Фото без опису

Працівники Міжгірської ДПІ Головного управління ДПС у Закарпатській області і надалі проводять інформаційно-роз'яснювальні заходи щодо популяризації користування платниками податків ІТС «Електронний кабінет» та новацій у сфері застосування РРО/ПРРО.

Платників інформовано про те, що наразі функціонує та постійно вдосконалюється сервіс ДПС Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua), за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДПС та платників податків у режимі реального часу. Вхід до особистого кабінету здійснюється платником при наявності кваліфікованого електронного підпису (КЕП), який можна отримати у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (КНЕДП), у тому числі звернувшись до Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби. Скориставшись сервісом Електронний кабінет, платник податків може, зокрема, направити податкову звітність, в режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації, відомостей про суми отриманих доходів та утриманих податків тощо.

Крім того, податківці роз’яснюють платникам, що фізичні особи-підприємці, в тому числі платники єдиного податку ІІ-IV групи, зобов’язані з  1 січня 2022 року застосовувати РРО/ПРРО у випадку здійснення «розрахункових операцій» у розумінні Закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95- ВР.

Варто зазначити, що згідно з рішенням Уряду від обов'язкового застосування РРО/ПРРО звільняються суб'єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села товарами, крiм підакцизних, за умовами неперевищення обсягу розрахункових операцій (167 розмірів мінімальної заробітної плати в 2022 році).

Виключення не застосовують, якщо:

- одночасно здійснюється реалізація підакцизної продукції;

- сільською радою прийнято рішення про обов'язкове застосування PPO;

- одночасно здійснюється дистанційна торгівля.

Роз’яснено платникам також те, що першоджерелом отримання інформації про реєстрацію програмного РРО є розділ "Програмний РРО" офіційного порталу ДПС (https://bit.ly/3rBQXIu), на якому розміщено відеоуроки, розроблені ДПС України:

  1. Як зареєструвати програмний РРО;
  2. Відеоінструкція щодо Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців;
  3. Як завантажити програмне забезпечення ПРРО  Каса;
  4. Хто з ФОП застосовує РРО?.

.Фото без опису

Міжгірська ДПІ

ГУ ДПС у Закарпатській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь