Синевирська громада
Закарпатська область, Хустський район

Міжнародні експерти розробляють для Закарпаття план управління відходами

Дата: 26.05.2022 14:22
Кількість переглядів: 720

Фото без описуКоманда міжнародних експертів APENA 3 продовжує роботу над розробкою плану управління відходами для Закарпаття. Про це повідомив Мирослав Білецький, перший заступник голови обласної військової адміністрації.

«Фахівці проєкту, що фінансується з ЄС, зібрали дані щодо кожної громади в області. Згрупувавши всю інформацію, перейшли до наступного етапу – вибору способів і методів, якими можна найефективніше налагодити процес управління відходами у розрізі їхнього походження (медичні, індустріальні, господарські)», – зазначив Мирослав Білецький.

Однак, за його словами, у зв’язку з подіями в Україні експертам доводиться суттєво оновлювати вихідні дані. Це пов’язано зі значним збільшенням кількості населення за рахунок внутрішньо переміщених осіб, а отже і продукованого сміття. Зростання кількості мешканців має сильний вплив на довкілля та перевантажує інфраструктуру з вивезення і переробки відходів.

Як зазначають фахівці, такий план допоможе визначити, які об’єкти інфраструктури поводження зі сміттям є першочерговими, а також вирішити питання, пов’язані зі збільшенням кількості побутових відходів. 

APENA 3 – це проєкт міжнародної технічної допомоги «Посилення спроможності регіональних та місцевих органів влади для впровадження та застосування законодавства ЄС у сферах захисту навколишнього середовища, протидії кліматичним змінам та розвитку інфраструктурних проєктів».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь