A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синевирська громада
Закарпатська область, Хустський район

З Днем гідності і Свободи!

Дата: 21.11.2022 11:22
Кількість переглядів: 176

 

 

 

 

 

 

День гідності та свободи українці щороку відзначають 21 листопада. Встановили його на честь двох революцій, які відбулися в Україні у 2004 і 2013 роках.


День гідності та свободи був встановлений, щоб донести до наступних поколінь інформацію про доленосні події в Україні та віддати шану мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору.

21 листопада відзначають церковне свято – захисника небесних сил Архістратига Михаїла. У народі день отримав назву «Михайлівські відлиги» або «Михайлівські грязі».

Історія
Архістратиг Михаїл вважається найгрізнішим ангелом у Господньому воїнстві. Свято на його честь встановили ще в IV столітті. Церква ставить Михаїла на чолі Небесного війська. Вважається, що саме він вступив у бій із Сатаною та отримав над ним перемогу.

За переказами, колись Сатана був найзарозумілішим із небесних духів, за що його з назвали Люцифером. Але з часом у нього з’явилися самолюбство, гордовитість і злість, і він захопив багатьох інших духів.

Архангел Михаїл зібрав військо благочестивих ангелів і виступив на війну проти Сатани і його ангелів. Сатану скинули, а Архангел Михаїл далі бореться за славу Божу.

Архистратига Михаїла здавна називають ангелом-охоронцем усіх християн, а українці вважають його покровителем Києва. Він зображений на гербі Києва.

Найчастіше в цей день погода ще тепла, але люди вже зустрічають початок зими, тому що з Михайлового дня починаються холоди і заморозки


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь