A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синевирська громада
Закарпатська область, Хустський район

Міжнародний день охорони здоров’я рослин

Дата: 12.05.2023 14:49
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

Рослини – основа життя і невід’ємна його частина. Становлять 80% їжі, яку ми їмо. Виробляють 98% кисню, яким ми дихаємо. Важливі для світу, кожного з нас.   

У 2022 році Організація Об’єднаних Націй оголосила 12 травня Міжнародним днем здоров’я рослин. Головною метою якого є підвищення глобальної обізнаності про те, як захист здоров’я рослин може допомогти зупинити голод, зменшити бідність, захистити розмаїття та навколишнє природне середовище, а також сприяти економічному розвитку.

Сьогодні важливо вкотре нагадати, що наше здоров’я залежить від здоров'я рослин. Бо це ключова складова сталого розвитку сільського господарства, необхідного для того, щоб прогодувати населення світу.  

Зміна клімату та діяльність людини вплинули на екосистеми, зменшивши біорозмаїття та створивши нові ніші, де можуть процвітати шкідники. За останнє десятиліття побічним ефектом зростання міжнародних подорожей та торгівлі стало швидке поширення шкідників і хвороб, які завдають великої шкоди місцевим рослинам і навколишньому середовищу.

Здорові рослини можуть допомогти покласти край голоду, скоротити масштаби злиднів, захистити довкілля та прискорити економічний розвиток. Тому наше спільне завдання -  сприяти захисту навколишнього середовища та біорозмаїття. Берегти те, завдяки чому живемо. Цінувати плоди природи. Бути у гармонії із навколишнім світом. Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь