Синевирська громада
Закарпатська область, Хустський район

На Закарпатті СБУ затримала адвоката, який пропонував за гроші «відмазувати» засуджених за «неявку» до органів пробації

Дата: 04.06.2024 14:15
Кількість переглядів: 50

Фото без описуСлужба безпеки України викрила місцевого адвоката, який вимагав від засуджених з іспитовим терміном систематичну «оплату» за вплив на прийняття рішення начальником філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області.

За даними слідства, адвокат встановив «таксу» у 400 доларів на місяць та «гарантував» засудженим вплинути на начальника органу пробації, який нібито мав «закрити очі» на невиконання обов’язку таких громадян –періодично з’являтися до центру пробації. Якщо ж засуджені відмовлялися від такої «послуги», адвокат погрожував їм тим, що лобіюватиме зміну відбування покарання з випробуванням на реальне покарання – обмеження волі.

Правоохоронці затримали адвоката під час отримання ним другої частини неправомірної вигоди. Раніше співробітники СБУ задокументували одержання ним першого «авансу». У межах кримінального провадження зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії. Перевіряється причетність посадовців однієї з філій «Центру пробації» в Закарпатській області до протиправної діяльності. Заходи з викриття правопорушення здійснювали оперативники СБУ в Закарпатській області спільно зі слідчими ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури.

Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

   Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь