A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синевирська громада
Закарпатська область, Хустський район

Вовки, що надихнули на екопарк

Дата: 15.03.2021 07:09
Кількість переглядів: 1065

Фото без описуВинуватцями найбільший контактного звіринця на Закарпатті - екопарку "Долина вовків" є вовоки, вірніше малі влвченята.   Декілька років тому назад перших маленьких вовченят екопарку господар відкупив у мисливців. Зовсім маленькі вони  вільно гуляли  по території притулку і  засинали в господарських приміщеннях. Малюки виросли і стали хижими звірями із справжніми вовчим характером. 

За словами власника екопарку Юрія Тюха, вовки найрозумніший хижак і мисливець серед  дких звірів. Про них  можна говорити годинами.

Зараз в екопарку мешкають 4 породи вовків.  Найцікавіші з них чорний канадський і білий полярний. Канадський вовок майже чорного кольору з жовтими очима і нагадує великого гостровухово собаку. Білий вовк  - хижак добре пристосований до життя в складних умовах: може роками жити при мінусовій температурі, місяцями не бачити сонячного світла й тижнями залишатися без їжі.Фото без опису


Канадський вовк


Фото без опису

Полярний вовк 


Дикі вовки живуть у спеціальних вольєрах, породи поокремо. Для кожної родини свій будиночок. В день один вовк з’їдає близько 2 кг м’яса, а от кістки вони лишають. 

Льова і Лола
Напевне здогадалися це – леви.

Фото без опису

Друзі взимку


Їх привезли сюди ще левенятами. Вели себе точнiсiнько, як коти.  Працiвникiв еко-парку впiзнавали та залюбки iшли  на руки. Та щойно зi своєї схованки виходять їх смугастi сусiди, працiвники парку намагаються до клiтки не заходити.

Юрію Тюху вдалося майже неможливе: подружити тигрів з левами. 

Олені,  козулі, зубри, лами, бізони, альпака....  - копитні коротше.
Ну з цими можна і погратися.Лагідні та дружелюбні мордочками так і тицяються до рук із ласощами. Спілкування з ними - справжнє задоволення та радість.  Деколи дорослі радіють більше за дітей!

Фото без опису

Давайте знайомитися!


Жора і Сніжинка
Верблюд Жора якого було врятовано від голодної смерті, вже завів собі білесеньку подружку Сніжинку

Фото без опису
Двогорбі


Любити і піклуватися про тварин
Більшість звірів до цього часу жили цирках, приватних звіринцях та зоопарках, частина були хворі і  ослаблені.  Тут їх вигодували та оточили турботою. Залишаться  не всі, хтось вже незабаром покине екопарк. 

Дикі звірі стали частиною життя власника екопарку, вони інстинктивно відчувають його любов і турботу. Навіть хижі звірі забувають про свої повадки і лащаться як домашні. Така любов і довіра виникає не зразу, її треба заслужити. Звірі не вміють прикидатися, обманювати і лицемірити. Вони чесні і довірливі.

Ще одна головна мета екопарку - навчити людей любити і піклуватися про братів наших менших. Від цього наш світ стане кращим. 

Велика мрія, яка починає здійснюватися
У Юрія Тюха є мрія: створити Центр порятунку диких. У першу чергу допомагатимуть хворим та травмованим тваринам: червонокнижим видам птахів та типовим для Карпат благородним оленям, козулям, диким свиням (кабанам).  Після реабілітації такі тварини, повертимуться в природні умови.  

Але це ще не все. У планах любителя тварин завести лань європейську та диких баранів, адаптувапти їх і випустити їх дику природу Карпат.  

Мрії мають здатність збуватися, якщо не лише мріяти, а й  втілювати її в життя. Для Центру порятунку диких тварин уже куплена земельна ділянка. Незабаром розпочнуться будівельні роботи.  Центр буде не лише черговою туристичною атракцією, осередком допомоги  диким звірям, а й повноцінним екоосвітнім простором. 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь