Синевирська громада
Закарпатська область, Хустський район

За матеріалами СБУ судитимуть ще трьох колаборантів

Дата: 10.05.2024 09:38
Кількість переглядів: 108

  Фото без описуНа Закарпатті за матеріалами СБУ судитимуть ще трьох колаборантів, які співпрацювали з ворогом на Херсонщині та Запоріжжі Слідчі СБУ в Закарпатській області зібрали докази вини ще трьох ворожих поплічників, які сприяли окупаційному режиму.

  Зокрема, викрито мешканця Запорізької області, який, працюючи в «Михайлівському ВПУ», дозволив російським військовим використовувати приміщення навчального закладу для розміщення свого штабу. Він закликав інших працівників училища не протистояти, погрожуючи їм активними бойовими діями. Крім того, колаборант передав автомобілі з балансу училища незаконним збройним формуванням, які потім використовувалися ними у бойових діях проти нашої країни. Крім цього, на співпраці з ворогом викрито мешканця м.Олешки Херсонської області, який очолив «пожежно-рятувальну частину м.Олешки» на тимчасово окупованій території Херсонської області. Колаборант агітував співробітників ДСНС України до переходу на сторону окупаційної влади, пропонуючи за це виплату в російських рублях.

  Також СБУ задокументувала злочинну діяльність мешканки Херсонської області, яка погодилася на співпрацю з рашистами та обійняла посаду «заступника голови адміністрації села Гладківка». Наразі слідчі Служби безпеки заочно повідомили усім трьом фігурантам про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Матеріали цих справ скеровано до суду. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі. Викривали колаборантів співробітники СБУ в Херсонській та Запорізькій областях. Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь