A A A K K K
для людей із порушенням зору
Синевирська громада
Закарпатська область, Хустський район

Культура

Нові книги - завжди радість. 

 Нові книги - завжди радість. Нові книги завжди приносять радість та можливість відкрити для себе нові світи, знання та пригоди. Вони дарують безмежну можливість для навчання та розвитку. Велика подяка Синевирській сільській раді за щедрість у наданні нових книг для нашої бібліотеки. Це безсумнівно збагатить культурний та освітній потенціал нашої спільноти. Бібліотекар та читачі вдячні за вашу підтримку. Запрошуємо в бібліотеку на книжкові новинки! Насолоджуйтесь читанням! Читаємо та наближаємо Перемогу!

10:41 11.10.2023

Семінар -  тренінг "Інформаційна безпека та проектна діяльність бібліотек як стратегічні напрямки розвитку громади".

Вчора, на базі комунального закладу "Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Ф. Потушняка" Закарпатської обласної ради відбувся семінар -  тренінг "Інформаційна безпека та проектна діяльність бібліотек як стратегічні напрямки розвитку громади".  В семінарі - тренінгу взяли участь завідуючі та директори районних та сільських територіальних громад.  Фахівці обласної бібліотеки провели тренінг на високому професійному рівні.    Всі присутні отримали знання та задоволення від спілкування.    Щиро дякуємо! Миру всім нам!

11:19 05.10.2023

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек.

💐📚30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек.📚 Всеукраїнський день бібліотек - це нагода відзначити роль бібліотеки у житті кожного українця і зокрема зростаючих поколінь. Це також можливість привернути увагу суспільства до ролі і високої місії бібліотекаря - просвіщати, навчати орієнтуватися у потоці інформації, допомогти усвідомити значення бібліотеки, зрозуміти ,що бібліотеки єднають світ, а бібліотекарі є хранителями, збирачами духовних скарбів, помічниками і порадниками на шляху до знань і мудрості.   🌹  Вітання з нагоди свята сьогодні приймали від моїх щирих та вдячних читачів: Шпілька Дарини, Шарга Марини, Куруц Юрія.    😘 Безмежно вдячна вам, мої любі!!!❤️   🥰 Будьте щасливі, здорові. Хай доля усміхається вам, успіхів у навчанні та зустрічі з гарними книгами. Хай береже вас Господь!     ☮️ Миру всім нам!

08:50 01.10.2023

Моя батьківщина там, де моя бібліотека

  Моя батьківщина там, де моя бібліотека📚            Бібліотека - море книг.       Бібліотека - храм науки...       Переступайте наш поріг,       Беріть скарби нетлінні в руки! 📚 Бібліотека - це справжня скарбниця, яка зберігає пам'ять і мудрість народу, знання накопичені століттями. Бібліотека - це те місце, куди хочеться прийти, де завжди цікаво та захоплююче.  Завдяки цим установам , зв'язок між людиною і книгою все ще живий , хоча його витісняють сучасні технології.  В день відкритих дверей до бібліотеки в черговий раз завітали учні 4 класу (класний керівник Світлана Куруц) з щирими привітаннями з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. З веселим настроєм щиро бажали міцного здоров'я, мирного неба, багато читачів, які люблять і бережуть книги, та нових книг на полицях.     Під час флешмобу "Читаємо та наближаємо Перемогу" переглянули книжкову виставку "Моя батьківщина там де моя бібліотека" та інші оновлені книжкові виставки .     Від щирого серця бібліотекар подякувала за теплі слова та щиро побажала щасливого, мирного дитинства, доброго здоров'я, успіхів у навчанні , щасливих відкриттів непрочитаних сторінок та здійснення дитячих  мрій та бажань.    Читаємо і перемагаємо!📚💛💙🇺🇦💛💙🇺🇦💛💙🇺🇦📚

08:45 30.09.2023

​​​​​​​ Миру бути - бо ми єдині!

 Миру бути - бо ми єдині!☮️ 21 вересня у всьому світі відзначають Міжнародний день миру.    Сьогодні для нашої держави це свято набуло особливого змісту. Після 24 лютого 2022 року життя українців назавжди змінилося.  Ми відчули на собі те, про що багато хто раніше не замислювався.  Тепер ми знаємо точно, що найбільше у світі щастя - це мир, мир у нашій рідній Україні, у наших сім'ях, у наших серцях.   Велике щастя, коли люди живуть у мирі та спокої, працюють, навчаються, коли не лунає "повітряна тривога", а земля не здригається від страшних вибухів та ворожих бомб, не ллються сльози горя та втрат.         Хай буде мир від нині і              до віку,         Хай буде мир і замовкнуть               війни злі          І сльози щастя на своїх                 обличчях           Відчують усміхнені усюди                  матері.     Миру всім нам та ПЕРЕМОГИ!

16:19 22.09.2023

Цікаві факти з життя Василя Стуса

Тема для обговорення в бібліотеці завжди знайдеться. Особливо приємно, коли читачі самі знаходять тему для обговорення, а бібліотекар є лише учасником обговорень на рівні з усіма.     Василь Стус: реабілітовані історією. Це тема, яка хвилює сучасну молодь. Цікаві факти з життя Василя Стуса розповіла Маринка Шарга.    Василя Стуса заборонили ще при житті - його вірші знищували.    Був учителем української мови та літератури.    Перекладав з німецької, англійської, іспанської, французької та слов'янських мов.      Міг стати лауреатом Нобелівської премії.      Говорив лише українською.      Двічі був ув'язненим за антирадянську діяльність.      У камері Стуса поранили й він міг померти раніше.      Помер у концтаборі.      Книгу з документами про кримінальну справу проти нього "Справа Василя Стуса", заборонили за позовом Віктора Медведчука.   Про Стуса зняли фільм "Заборонений"

10:00 18.09.2023

Подаровані книги

  Щиро - щиро дякуємо за подаровані книги видавництвам "Свічадо" та "Генеза", ГО "Фонду сталого розвитку України", адміністратору групи "Книги в дар для СБУ (Сільські Бібліотеки України" - Elena Golden,  а також координатору гурту - Оксані Далиба.    Все , що ви робите, в такий важкий для України час та наших бібліотек - безцінно. Нехай ваші добрі справи вернуться вам сторицею. Міцного вам здоров'я, родинного тепла, добра  у ваших сім'ях та ваших серцях.          Миру всім нам!      Разом до ПЕРЕМОГИ!

10:09 15.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь